miercuri, 29 iunie 2011

Tunel de sub Bucuresti filmat in Hellraiser


Hellriser Deader este al saptelea film al seriei horror. Filmarile au avut loc in Bucuresti. Dintre acestea am scos in evidenta o scena filmata in subteranele capitalei. Protagonista a descoperit in urma unei investigatii adresa unei case. Aceasta se afla la intersectia Str. Gheroghieni cu Str. Uranus.

Ajunsa la locul cu pricina deschide poarta si intra prin micul gang. In cele din urma gaseste in curtea interioara o usa cu grilaj si geam care ducea spre subsol.

Subsolul se dovedi a fi mai mare decat se astepta. Era un tunel in toata regula.

Mai jos se pot observa schimbarile care au avut loc pe acea portiune de strada de-a lungul a celor sase ani de la filmari.Casa Grigore FlorescuVizavi de biserica Sf. Apostoli se află ruinele Casei Grigore Florescu. Casa cu etaj, cu uși și ferestre boltite, reprezintă tot ce a mai rămas din casele lui Grigore, fiul cel mare al vel logofătului Iordache Florescu, aflate pe hârtiile din 1850.

Născut în 1813, în casa părintească așezată de cealaltă parte a bisericii, Grigore Florescu a slujit ca magistrat la Curtea de Apel, ca pitar, apoi ca președinte al Tribunalului Dâmbovița. Grigore Florescu se alătură împreună cu frații săi, Iancu, Costache și Dumitrache, societății secrete “Frăția”, care ținea întâlniri conspirative în casa bătrânească a Floreștilor. S-a stins din viață în 1890, și este îngropat, ca și ceilalți Florești, la Mânăstirea Țigănești – ctitorie a familiei.

Așteptând să fie în vreun fel pusă în valoare sau măcar făcută cunoscută trecătorilor, Casa Gr. Florescu este înregistrată în lista monumentelor istorice din București, la adresa Str. Vânători nr. 4. (Surse și informații)


luni, 27 iunie 2011

Casa cu pravalieConsiderata monument istoric, casa cu pravalie din imagini, aflata ca multe altele pe Franceza, este una dintre cele mai grav avariate cladiri din zona.
Vedere in directia Pietii Unirii


Partea din spate a cladirii, care comunica cu strada printr-un gang, a fost schimbata cu desavarsire, urmand probabil sa fie amenajate locuinte.Beciul casei cu pravalie

marți, 21 iunie 2011

Cladirea Adevarul (update)


Ieri, 21 iunie 2011, am vizitat din nou ruinele Cladirii Adevarul de pe Str. Constantin Mille. Viitorul ei este destul de incert. Am auzit insa zvonuri referitoare la renovarea ei. Nu era nimeni in cladire cand am facut pozele de mai jos, doar un paznic la intrare care nu ne-a lasat sa intram.

Detalii dintr-un vitraliu

Click pe poza de mai jos pentru marire!