joi, 29 aprilie 2010

Recomandare carte - Sic Cogito


Sic Cogito este prima lucrare romaneasca despre spiritism scrisa de Bogdan Petriceicu Hasdeu care contine marturii si experiente in domeniul paranormalului. Mai jos am postat cateva detalii din carte, o editie din 1990. O puteti downloada in format PDF de aici.

B.P.Hasdeu in cavoul fiicei lui, Iulia


Sectiune longitudinala a monumentului si cavoului Iuliei Hasdeu (Bellu)


Planuri mormant

marți, 20 aprilie 2010

La pas pe Calea Victoriei

Nu o data iti ridici capul si privesti cu ochii tai si in felul tau titlurile vechilor magazine din centru. Poate intr-o zi voi lua cu asalt toata zona in cautarea lor. Ca sa ce? Eu doar colectionez.


sâmbătă, 3 aprilie 2010

Lift subteran in Centrul Vechi

O parte din tunelurile centrului vechi sunt si azi folosite. Am citit in Adevarul de seara de pe 1 aprilie 2010 ca...
Un ascensor de aproximativ doi metri se ridică aproape în fiecare dimineţă din piatra cubică de pe Strada Lipscani. Liftul care coboară la mai bine de trei metri sub pământ este folosit în prezent la aprovizionarea unui restaurant (Caru' cu Bere) aflat la o stradă distanţă.


Liftul este folosit însă pentru a aproviziona cu marfă restaurantul „Caru' cu Bere" de pe strada Stavropoleos, la zeci de metri distanţă de Strada Lipscani. Tunelul traversează prin subteran vreo patru clădiri şi dă în interiorul restaurantului, unind astfel, străzile Lipscani şi Stavropoleos. „Tunelul este de mult timp. De un an este calea de aprovizionare. Nu cărăm marfa prin restaurant, nu vrem să deranjăm clienţii", a spus un angajat care încărca liftul cu marfă.

Se pare că tunelul a fost construit în anul 1899 odată cu restaurantul „Caru' cu Bere", astăzi, monument istoric şi arhitectural. Chiar dacă are o vechime de 111 ani, modernizarea acestuia a venit de-abia anul trecut, după cum spun reprezentanţii restaurantului. „Este doar o cale de acces. Nu are nicio legătură cu siturile arheologice din Centrul Istoric", a declarat Costin Diurcă, managerul localului. (sursa)


UPDATE: 27 martie 2011, ora 4 dimineata
Poze cu telefonul din lipsa aparatului foto.Sediul BCRG-ral Berthelot nr. 58 (subsol)

Intr-un articol mai vechi am postat o serie de poze din podul cladirii de pe strada G-ral Berthelot nr. 58. Pozele ce urmeaza sunt din subsolul ei: intunecat, mizer si cam uitat de dumnezeu.Masti de ipsos reprezentand personaje mitologice